8-те карактеристики кои ги имаат неверојатно привлечните жени – Дали и вие сте меѓу нив?

Американскиот психолог д-р Арон, ги издвојува знаците според кои една жена е исклучително привлечна за спротивниот пол, односно еве кои 8 карактеристики мажите ги сметаат за привлечни и едноставно неодоливи кај жените:

  1. Дарежливите луѓе се секогаш попривлечни од скржавите.
  2. Жени кои водат значајни и длабоки разговори се исклучително атрактивни.
  3. Симслата за хумор е клучна.
  4. Довербата е клучот за привлечноста.
  5. Меѓусебна симпатија.
  6. Способност за изразување емоции.
  7. Жени кои ги знаат своите квалитети, но и недостатоци.
  8. Способност да го натера партнерот да се чувствува посакуван и атрактивен.

Овие карактеристики се клучни и пресудни според американскиот психолог, бидејќи според истиот многумина од нас се вљубуваат во својот одраз во туѓите очи, а како човекот нè перципира е клучно за да се заљубиме во истиот.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *