Мажите се едногласни, убавото и модерното не секогаш се согласуваат, а особено кога станува збор за некои од следните 8 пара на обувки, кои тие едноставно не поднесуваат да ги гледаат на женските стапала.

Ако има обувки кои тие обожаваат да ги видат кај дамите, како високи чизми над колена или едноставни сандали, следните 8 пара дефинитвно не спаѓаат на оваа листа:

1. Патики со висок ѓон

2. Балетанки

3. Чизми

4. Чевли со ниска потпетица

5. Чизми кои се отворени напред

6. Било какви обувки со дебел ѓон

7. Сандали „римјанки“

8. Влечки