Сите луѓе се различни и уникатни. Всушност некои луѓе имаат способност за неверојатни нешта, дури и речиси невозможни. Но, повеќето не можат да ги направат овие едноставни работи. А дали вие можете?

1. Изолирање на показалецот

Повеќето луѓе, кога го мрдаат средниот прст имаат способност малку да го наведнат показалецот. Но, постојат мала група на луѓе кои комплетно можат да го изолираат показалецот на овој начин. Оваа способност се смета за генетска.

2. Допирање на брадата или носот со јазикот

Само 10% од светската популација го може ова? Дали и вие сте едни од ретките луѓе?

3. Мрдање на екстремитетите во спротивна насока

Еве ви експеримент: Со вашето десно стапало кружете во насока на стрелките на часовникот, но истовремено обидете се раката во воздух да го напишете бројот 6. Дали успеавте?

4. Грчење на носот

5. Кивање со отворени очи

6. Превиткување на јазикот на половина

7. Сами себе да се скокоткате

8. Наведнување на палецот кон назад