7 слатки илустрации кои покажуваат дека љубовта е во малите нешта

Луѓето имаат тенденција да мислат дека љубовта може да биде прикажана само со големи, извонредни гестови што светот може да ги види. Сепак, спорно е дека „вистинската“ љубов постои во малите и навидум обични, но интимни моменти споделени помеѓу две срца. Уметникот Лин Чои, родена во Кореја, е свесна за овој факт и создаде неколку илустрации кои брилијантно ги доловуваат оние срдечни „секојдневни“ искуства што сите ги споделуваме со оние што ги сметаме за драги. Нели е домашна палачинка на мрзливото неделно утро сто пати подобро од фенси вечера надвор?

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *