5-те особини кои ги имаат жените кои мажите ги привлекуваат како „магнет“

Не е лесно да се знае што мислат мажите, бидејќи секоја индивидуа има своја перспектива за животот и за тоа како треба да се одвиваат работите. Сепак, одредени истражувања  покажуваат, барем кога станува збор за понежниот пол, дека мажите повеќе ги привлекуваат одредени карактеристики кај жените.

Токму поради овие квалитети мажите сметаат дека жените кои ги имаат се неодоливи. Еве за што станува збор.

1. Пријателство

Повеќето мажи сакаат да можат да зборуваат со својата партнерка буквално за сè, за најголемите проблеми и ситуации кои изгледаат безнадежно и за нив да ги поддржат. Оваа одлика за нив е неодолива бидејќи тие знаат дека можат безрезервно да  веруваат на таквата жена.

2. Независност

Независната жена е вистински магнет за мажите. Овде не станува збор за финансиска независност (иако и тие немаат ништо против), туку за жена која знае што сака во животот. Жената која има свое хоби и афинитети е секогаш попривлечна во очите на мажите.

3. Релаксираност

Повеќето мажи имаат тенденција да реагираат лошо кога станува збор за притисок. Тие не сакаат да бидат принудени да прават работи што не сакаат или не сакаат да ги прават. Повиците и СМС-пораките на секои половина час се дефинитивно една од работите што не ги сакаат. Тие сакаат нивната партнерка да биде опуштена и да не ги принудува на ништо.

4. Разумност

Повеќето мажи сметаат дека мудрите жени се многу привлечни. Зошто? Бидејќи се зрели, знаат што сакаат и велат што им паѓа на ум. Покрај тоа, зрелоста ви помага да се однесувате смирено и мудро во непријатни ситуации, без прекумерна „драматичност“.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *