Влажната средина е идеална за размножување на бактериите и мувлата. Тоа се одразува негативно на нашето здравје, а најчесто е проследено со појава на симптоми како респираторни инфекции, замор, зашеметеност, кивање, чешање и слично. Но, за сето ова постои едно идеално природно решение!

Изберете една од следните домашни билки да го заштити вашиот дом од влагата и мувлата и да ја спречи појавата на разните заболувања, со помош на нивната чудесна моќ да го прочистуваат воздухот и да го направат значително посвеж, прит0а да ја намалат присутноста на токсините како бензол и формалдехиди, кои може да предизвикаат астма и слично.

Еве за кои 6 растенија станува збор:

1. Палма

2. Тиландисија

3. Нефролепис

4. Зелен лилијан – Хлорофитум

5. Спатифилум

6. Бршлен