Кратки фризури се обожавани од многу дами ширум светот, бидејќи го отвараат лицето, истото доаѓа повеќе до израз, а воедно кратката коса е невеорјатно практична за одржување.

Со прекрасно обликуваната фризура, воопшто ќе немате потреба да се грижите како изгледа, бидејќи без многу труд, ќе изгледате совршено.

Денес ви откриваме која кратка фризура е идеална за вас, според вашиот облик на лице:

1. Овално лице

2. Тркалезно лице

3. Квадратно лице

4. Срцевидно лице

5. Крушковидно лице

6. Издолжено лице