5-те знаци кои откриваат дека вашиот поранешен партнер ве сака назад

Сите барем еднаш сме искусиле поранешниот партнер да се покае по раскинувањето и да сака да ја продолжи врската или да зажалиме што не сме успеале да одржиме врската. Според љубовните експерти, по раскинувањето се случува една многу честа работа.

Односно, личноста која не сакала да раскине да не може да престане да размислува што би се случило доколку сè уште би биле заедно со партнерот. А еве кои 5 знаци откриваат дека вашиот поранешен партнер ве сака назад т.е сака повторно да биде со вас:

1. Љубоморен е на вас

Поранешниот нема да биде љубоморен на вас ако веќе не чувствува ништо. Во случај да го иритира фактот дека ви оди добро во животот, дека можеби се појавил некој нов со кого се гледате, тоа значи дека тој сè уште не го преболел раскинувањето.

„Дали тој покажува знаци на љубомора кога ве гледа некаде со пријателите или ги гледа вашите фотографии на социјалните мрежи на кои вие сте  со некој друг? Ова се знаци дека тој сè уште се грижи за вас.“ – вели експертот за врски, Залгман Брегман.

2. Често ви се јавува

Всушност, зависи од тоа за што тој сака да зборувате ако ве контактира често. На пример, ако ова се обични разговори како на пример „Како си, што правиш“, не мора да значи дека тој сака помирување, можеби тоа го прави од почит кон вас и затоа што е добро воспитан.

Но, ако поранешниот партнер инсистира на повеќе приватни разговори, како споделување детали од неговиот живот и воедно ве прашува детали за вашиот живот, тогаш е можно тој сè уште да не го прифатил фактот дека повеќе не сте заедно.

3. Ве прашува дали имате некој

„Ако вашиот поранешен партнер е премногу љубопитен дали имате некој нов во животот, тоа е знак дека тој сè уште мисли на вас и на тој начин сака да знае дали сте сè уште достапни.“ – вели Бергман.

4. Се распрашува наоколу за вас

Поранешниот партнер постојано се распрашува наоколу и особено ги прашува вашите пријатели и познаници за вас? Многу е веројатно дека му недостасувате и сакате помирување.

„Ако вашето име постојано се споменува во разговорите со заеднички пријатели, тој сепак може да биде заинтересиран и да посакува да му се вратите. Ако имате нов партнер, а дознавте дека поранешниот партнер ги прашува вашите пријатели и познаници за тоа, можно е да жали што „ве пуштил““ – вели брачниот и семејниот терапевт Кристи Чаркутијан.

5. Ги признава своите грешки

Ако вашиот поранешен партнер разговара со вас и притоа ги признае своите грешки што довеле до раскинувањето, големи се шансите дека навистина жали за истото и сака да му даде уште една шанса.

„Ова исто така може да биде знак дека тој сака да ве задржи како опција сè додека не ги смени работите во однесувањето што доведоа до раскинување“ – објаснува Чакутијан. Ако забележите дека вашиот поранешен се однесува вака, може да биде дека тој не ја изгубил надежта за помирување со вас. Како што луѓето се менуваат, така се менуваат и емоциите и сосема е возможно да успее врската што не успеала во одреден момент во минатото.

Дали е добра идеја да се помирите, секако, зависи од многу фактори – на пример, во која фаза од животот сте и​​двајцата, дали имате заедничка идеја за иднината, која беше причината за раскинувањето и се подразбира, на вас е да одлучите дали вреди да му дадете втора шанса на вашиот поранешен партнер.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *