Сите ние познаваме жени кои се многу повозрасни, но сепак изгледаат навистина помладо од своите вистински години, а најчесто за ова заслужни се разните козметички третмани, гените и правилната исхрана.

Сепак, колку и една жена да се негува, сепак постојат одредени делови од нејзиното тело кои ја откриваат нејзината возраст, бидејќи кај истите најпрво се манифестираат знаците на стареење.

Еве за кои 5 делови од телото станува збор:

1. Лактите и колената

2. Очните капаци: Ткивото надвиснува и кожата се опушта

3. Косата: Станува потенка и се појавуваат бели влакна

4. Рацете: Се појавуваат потемни дамки и кожата се опушта

5. Вратот: Ја губи затегнатоста и се појавуваат линии