Овие денови, социјалните мрежи во соседна Бугарија се исполнети со споделувања на фотографии од 5-месечната мала и недоливо слатка Габи, која е прогласена за бебето со најдолга коса.

Бебето стана сензација уште во болница, кога се роди, при што ги воодушеви тамошните лекари и целиот медицински персонал.

„ Најчудното прашање кое ми го имаат поставено е дали е тоа нејзината вистинска коса. Уште во болницата сите многу се радуваа и сакаа постојано да ја држат.“- вели Деница Цонева, нејзината мајка.

Еве како изгледа слаткото бебе со извонредната и впечатлива коса: