Според љубовните експерти и психолози, овие 5 знаци откриваат дека партнорт навистина изгубил интерес кон вас и можеби истиот едноставно не се осмелува да ви го каже тоа јасно и директно. Еве за кои конкретни карактеристики во однесувањето станува збор:

1. Вие самите го чувствувате тоа

Вашата интуиција не лаже. Во повеќето случаи, самите ние ја знаеме вистината дури и пред да се појават доказите, дури и пред да се осмелиме да си го признаеме тоа на самите себе. Вашата интуиција ќе почувствува кога нешто не е во ред и треба да ја послушате. Престанете да го нарекувате возбуда, земете го овој внатрешен немир како знак.

2. Тој секогаш е „зафатен“

Престанете да го оправдувате кога ќе го каже тоа. Сите сме зафатени, но луѓето секогаш наоѓаат време за она што им е важно и што е важно за нив. Тој не е зафатен, тој едноставно не сака да се обиде за вас и да пронајде време.

3. Веќе не се шегува со вас

Можеби веќе сте уморни од неговите шеги, а особено од вицевите, но тоа е всушност добар знак. Сепак, ако тој е секогаш сериозен, тогаш неговите чувства се оладиле и едноставно не се ниту обидува да ве заведе, импресионира или насмее.

4. Повеќе не го интересира вашиот живот

На почетокот на врската, дури и во раните години на врска, секој вљубен е заинтересиран за неговиот партнер. Ако тој не прашува ниту бара ништо повеќе, не се обидува да ве запознае подлабоко, ако не ви кажува ништо за себе, тогаш тој веќе доволно научил дека не сака да ја продолжи врската, но можеби сè уште чека подобра опција.

5. Намерно прави нешто што ќе ве вознемири или разлути

Можеби ќе поминува часови не одговарајќи на вашите пораки, иако тоа не се случувало порано, не ве држи за рака повеќе кога шетате надвор, избегнува бакнежи, грубо се однесува со вас или другите или може постојано да седи на телефон кога сте заедно. Како да намерно ве нервира, а можеби тоа е навистина така и тој сака да го оставите сам.