Честопати сме слушнале за различните и бројни придобивки од јаболковиот оцет. Денес подготвивме 10 причини кои пријатно ќе ве изненадат, а кои докажуваат зошто треба истиот да го консумираме секој ден!

5 причини зошто треба да консумираме јаболков оцет пред спиење

  1. Болки во грлото – Ги ублажува веднаш благодарение на неговите антибактериски својства. Едноставно земете 1 кафена лажица јаболков оцет, 1 час пред да отидете на спиење/
  2. Лош здив – Јаболковиот оцет ефикасно ги елиминира лошиот здив и вкус, односно ги елиминира бактериите кои ја предизвикуваат оваа несакана појава.
  3. Стомачна киселина – Консумирајте по 1 супена лажица јаболков оцет измешана со 1 чаша вода, пред спиење, со цел да ја регулирате стомачната киселина.
  4. Бавен метаболизам – Консумирајте по 1 кафена лажица јаболков оцет измешан со вода и мед со цел да го забрзате метаболизамот и да ги отстраните дигестивните проблеми.
  5. Несоница – Јаболковиот оцет успешно ја лекува и несонциата, бидејќи го намалува нивото на шеќер во крвта. За оваа цел, неопходно е да консумирате 2 супени лажици јаболков оцет точно пред да отидете на спиење.