Просечното лице пешачи од 245-292 километри годишно. Затоа е важно да се најде совршен пар чевли кои нема да ги оштетат нозете. Да се биде модерен е кул, но да се биде здрав е најважното нешто за секоја личност.

Шилестите чевли можат да бидат премногу тесни

Широките стапала нема да се чувствуваат среќни во шилести чевли. Тие се премногу тесни и ќе вршат голем притисок врз прстите. Никој не сака да биде исцеден, и ова дефинитивно ги вклучува и нозете. Тоа може да предизвика болка на нервите и плускавци.

Апостолите доведуваат до сериозни неусогласености во вашите глуждови

Апостолите изгледаат одлично за лето и плажа. Но, ајде подобро да ги погледнеме и да видиме дали ова е вистина. Првин вие навистина не може да ги нарекувате удобни, бидејќи тие се тријат меѓу прстите и предизвикаат оштетување на кожата. Второ, носењето нив може да доведе до неусогласеност во глуждовите и колената, бидејќи нозете не се држат правилно.

Високите потпетици можат да предизвикаат оштетување на нервите

Да, жените сакаат високи потпетици затоа што изгледаат одлично и прават да се чувствуваат привлечни, но штетата може да биде поголема отколку што мислите. Носењето високи потпетици честопати води кон грчеви, оштетување на нервите и болки во долниот дел на грбот.

Чевлите на платформа го уништуваат механизмот на одење

Чевлите на платформа не се флексибилни и имаат крут ѓон. Нашите нозе имаат потреба да бидат поставени под одреден агол. Чевлите треба да го пратат и зајакнат движењето на нозете, а овие всушност го прават спротивното, сосема спротивно од механизмот на одење.