4 работи што треба да ги направите ако вашиот партнер е далечен

Мажите не се помалку чувствителни кога станува збор за врските. Понекогаш, како и жените, тие имаат периоди на повлекување во кои нивниот партнерка се чувствува како да не е повеќе сакана, како да погрешила.

Како да направите мажот да ве забележи

Ако вашиот партнер во одреден момент изгледа незаинтересиран за вашата врска, тоа не мора да значи дека престанал да ве сака. Постојат многу причини за оваа манифестација на оддалеченост, и физичка и емоционална.

Можеби е уморен, исплашен од неговата внатрешна мака. Мажите исто така имаат свои стравови. Тој може да размисли за своите чувства кон вас, што не значи дека тие исчезнале. Може да се плаши од приврзаност, за која чувствува дека ја продлабочува. Причините навистина можат да бидат многу.

Пред да го поставите прашањето пред него и да направите сцени, обидете се да се воздржите, да ја разберете причината за повлекувањето без да го притиснете.

Дајте му време и простор

Оставете вашиот партнер да дише мирно. Не брзајте да го прашате за објаснување и турнете го во еден агол да ви каже што се случува. Ако чувствувате дека е далечен, само дајте му време да процени сам што чувствува и што сака од вашата врска. Не можете никого да присилите да ве сака и да ви биде лојален. Само тој може да донесе таква одлука. И можете да го поддржите со време и разбирање.

Не форсирајте ја вашата врска

Една од можните причини за повлекување на мажите е неволен и несвесен притисок од страна на жените.  Биолошки часовник е исклучително силен фактор што многу дами не го сфаќаат. Кога мислат дека го нашле вистинскиот партнер, без оглед на нивната возраст, можеби ќе сакаат односот сериозно да се продлабочи, а тоа може да го исплаши вашиот партнер.

Ако ова е причината што тој се повлекува, размислете дали трчате премногу брзо во вашата врска. Се враќаме повторно на давање време и простор. И ти требаат.

Image result for loving couple

Охрабрете го да има свој социјален живот

Понекогаш партнерите се толку преокупирани од нивната љубов и врска што целото свое време го поминуваат заедно, прават сè заедно и се неразделни. Колку и да има љубов меѓу вас, тоа може да ве исцрпи во одреден момент.

Ако забележите дека вашиот партнер се оддалечува од вас, охрабрете го да помине некое време со пријателите наместо вас. Да поминете време сами, всушност, помага да се зајакнат односите.

Огнот нека гори во кревет

Без да му поставувате на вашиот пријател многу прашања, обидете се да го вратите пламенот и неговиот интерес за вас испробувајќи нови жешки работи во кревет. Ова е секогаш добра идеја.

 

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *