3 безбедни начини со кои ќе се ослободите од инсектите во вашиот дом

Многу е лесно да се ослободите од инсектите со отрови. Но, исто така е и прилично опасно, особено ако имате деца и животни во домот. Нане ви претставува неколку совети за тоа како да се осободите од несаканите гости со помош на состојки кои се безбедни.

Како да се ослободите од лебарките:

  • Исечете го кромидот на мали парчиња.
  • Се меша кромидот со сода бикарбона.
  • Ставете ја смесата на местото каде најчесто ги забележувате лебарките.
  • Повторете ако е потребно.

Како да се ослободите од мравките:

Ставете малку пченкарно брашно на местата од каде мравките ја земаат нивната храна и ја носат во мравјалникот. Ќе ги забележите резултатите за неколку недели.

Како да се ослободите од комарците:

  • Ставете масло на чист сунѓер.
  • Ставете го сунѓерот во тегла и затворете го 24 часа.
  • Отворете ја теглата, и оставете мирисот да се шири низ собата.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *