Пластичните чаши, шишиња, приборот за јадење можеби нам ни се чинат како безначајни работи што не можат да направат штета, следните 22 фотографии го докажуваат спротивното!

Светот веќе го достигна својот максимум на загаденост, а ретки се луѓето како Шерон Барак што ја измисли лажната пластика.

Во продолжение следуваат 22 срцепарателни фотографии кои докажуваат дека на нашата планета итно и е потребна помош!

1. Рак лебди во пластична чаша во близина на површината во заливот во Батангас, на Филипините

2. Пластично шише во океанот останува толку долго што се развиваат членконоги животински видови околу него, дури не започне распаѓањето

3. Бидејќи лебдечката пластика изгледа како медуза, морските желки често мислат дека тоа е нивната храна

4. Пустински рак се обидува да се прилагоди на домот, користејќи сијалица како нов заштитен дом

5. Волонтери ја отстрануваат нафтата од кафеавиот пеликан, која претходно се појави на плажата Сан Рефугио

6. Член на крајбрежната стража е покриен во нафта, откако работеше на отстранувањето на истурената нафата на плажа во Усветакаива

7. Дете плива во загадена река по фестивал во Индија

8. Младо мајмунче се запознава со пластична ќеса на подрачје во Етиопија што е наводно заштитено, бидејќи е еден век старо и се смета за културно богатство

9. Коалата се вратила во својот дом, но наишла на сеча. Истата седела со часови на местото и била премногу збунета и тажна

10. Лебед направил гнездо користејќи пластика бидејќи немал друг избор

11. Зградите се одвај видливи низ смогот во Кина

12. Данскиот уметник и иноватор, Дан Русгард држи честички смог соберени од Кина

13. Во некои области во Кина, луѓето задолжително мора да носат маски за да ги заштитат своите бели дробови од загадувањето на воздухот

14. Нозете на птицата се заврзале со пластична ќеса и го попречуваат нејзиното движење

15. Вака изгледа кога ќе се сретнат јаглен и метали во една река

16. Продавач на лубеници плови низ загадена река по фестивал во Индија

17. Она што започна како совршена фотографија од морскиот свет, заврши со фрустрации од загаденоста

18. Морската желка не бараше да има болна песочна фигура

19. Пластичните костими не се наменети за штрковите

20. Ако луѓето не чистат после себе, животните тоа ќе го направат!

21. Кинески рибар весла низ езеро исполнето со сино-зелени алги

22. Романтичен ден на плажа или седејќи меѓу ѓубре? Ние одлучуваме!