Да се биде невеста е една од најпрекрасното чувство, а многу дами откриваат дека токму на тој ден се чувствуваат неверојатно возбудено, со пеперутки во стомакот. Истовремено, тоа е ден кога се и доста вознемирени, бидејќи сакаат сè да биде совршено!

Во поголемиот дел од светот, традиционално, невестата е облечена во бело, но покрај западната култура, во многу традиции ширум светот жените на нивниот голем ден всушност се облекуваат во чудесни и уникатни дизајни.

Во продолжение погледнете дел од нив, кои оставаат без зборови:

1. Нигерија

2. Казахстан

3. Гана

4. Монголија

5. Јапонија

6. Бали, Индонезија

7. Авганистан

8. Шкотска

9. Украина

10. Романија

11. Кина

12. Филипини

13. Гора (област)

14. Унгарија

15. Перу

16. Норвешка

17. Русија

18. Индонезија

19. Малезија

20. Туркменистан