Сите знаеме дека природата е прекрасна, но повеќето од нас гледаме само дел од нејзината убавина. Во продолжение следуваат неверојатни и ретки природни феномени кои само неколку среќници успеале да ги видат.

1. Сина лава во индонезискиот вулкан Кава Иџен

2. Бура од вулканска пепел

3. Бран од камен висок 15 метри, кој е природна карпеста формација во Австралија

4. Подводна река во Сеноте Анѓелита, Мексико

5. Облакот “Утринска слава”, редок метерологиски феномен

6. Совршен леден диск формиран во река, во Мејн, САД

7. Замрзнати дрва наречени “Сентинели”, на Артикот

8. Појава наречена биолуминисценција, која им дава син сјај на брановите и изгледа неверојатно

9. Бури наречени “Супер клетки” кои се карактеризираат со појава на циклон

10. Редок вид на плима

11. Ледени пештери во Алјаска

12. Јато од редок вид на врапчиња

13. Самовилски кругови кои се создадени од страна на песочните термити

14. Санта мраз наопаку изгледа величествено

15. Салар де Ијуни, плитко езеро во Боливија кое, кога ќе заврне дожд се претвора во огледало

16. Чудна форма на облаците наречена “Асперитас”

17. Пустинска градина, климатски феномен

18. Атмосферската молња е многу поголема и пострашна од што ние ја знаеме

19. Светлосен столб, атмосферски оптички феномен

20. При зајдисонце, овој водопад станува златен