Процесот на слабеење и сета тоа исцрпувачко патување низ кое поминува личноста додека да стаса со својата цел, е навистина тешко, особено на самиот почеток. Потребен е голем труд старите лоши навики да се заменат со нови и добри.

Најтешкиот дел можеби е недостатокот на мотивација.

Затоа, за таа цел, денес споделуваме 20 неверојатни приказни од луѓе кои го трансформирале своето тело, донесувајќи одлука дека здравјето е на прво место. Тие сакаат да ја пренесат пораката дека ако тие можеле да успеат во својата цел, тогаш можат и останатите. Луѓе кои навистина мотивираат со своите приказни:

1. „Од 145 кг до 60 кг за 1 година“

2. „Сè уште имам малку за слабеење, но пресреќен сум“

3. „Од обичен до опасно згоден за 3 години“

4. „Кога се навратам низ сè што поминавме, низ физичката и психичка трансформација, не би можел да бидам погорд на нас“

5. „Преобразба за Ноќта на вештерките“

6. „Сфатив дека физичката и психичка преобразба не е трка. Потребно е време, затоа не се грижете колку долго ќе трае вашето слабеење, важна е целта“

7. „На фотографијата од лево е кога ме запроси, тогаш имав 127 кг во Јули 2015-та година. Од десно е мојата свадбена фотографија од Октомври 2016-та. Тежам 74 кг.“

8. „Нема подобро чувство од тоа да се чувствуваш здраво“

9. „Навистина поминав долг пат“

10. „Од 181 кг до 120 кг за 10 месеци. Се изненадив кога првпат си ги видов мускулите“

11. „Тие панталони ми беа претесни, а сега приказната е сосема поинаква“

12. „Штотуку истрчав уште еден маратон. Ми останаа уште 10 кг за отстранување“

13. „Нашиот свадбен ден наспроти нашата прва годишнина“

14. „Мојот син ослабна 61 кг за 52 недели. Премногу сум горда на него“

15. „Секогаш чувајте ја старата облека за да ве потсети колку далеку сте стасале“

16. „Од морбидно дебела до здрава личност. Поминав низ неверојатно патување“

17. „Искрено, не можам да ја препознаат личноста на лево. Пресреќна сум што конечно сум задоволна од својот изглед“

18. „Ослабев 133 кг за 14 месеци. Навистина беше тешко да се стаса до целта, но успеав и пресреќен сум“

19. „За исполнувањето на својата цел, си се почестив со нов модерен комбинезон“

20. „Од 163 кг до 82 кг, за 72 месеца. Сега можам дури и да учествувам на маратони“