Гоар Аветисијан е светски позната шминкера, вистинска уметница кога станува збор за шминкерските техники. Нејзините дела се неверојатни, а понекогаш дури и шокантни, бидејќи изгледот на нејзините подоцна е променет до непрепознатливост.

Понекогаш жените на кои им треба нешто повеќе од обичина шминка, ги користат нејзините услуги. Тие немаат доволно самодоверба и верба во самите себе за да надминат некои животни предизвици па затоа Гоар им помага гордо да ја исправат нивната глава и да се сакаат самите себе.

Воодушевени од тоа колку е љубезна и талентирана оваа шмикерка, за таа цел, денес ви ги претставуваме нејзините најдобри ремек-дела, кои едноставно оставаат без зборови:

Дел од нејзините клиентки едноставно немале самодоверба поради изгледот, додека пак други вербата во себе ја изгубиле во борбата со тешки болести, како рак.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20