Вистинската убавина е далеку над која било рамка, ограничување или вообичаена стереотип. Постојат се повеќе и повеќе албино модели, модни  со витилиго и луѓе со други необични карактеристики кои ги освојуваат модните писти.

За денес ви претставуваме колекција од 19 неверојатни луѓе, чии несовршеностите ги прават чудесно интригантни, кои со својот изглед привлекуваат како со магнет:

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19