Сметан за еден од најдобрите и најистакнати американски актери, притоа познат по неговиот суров животински и уникатен темперамент, Марлон Брандо исто така беше ѕвезда која едноставно немаше конкуренција кога станува збор за привлечноста и надоврешниот изглед!

Токму следните 17 стари фотографии ова најдобро го докажуваат: