Некои користат лак за коса секојдневно, додека други имаат мало шише за специјални пригоди. Но, дали сте знаеле дека лакот за коса има многу други неверојатни намени?

Евтин, мултифункционален и лесен за користење, eве 16 начини како практично да го искористиме и да ги спасиме секојдневните неволји:

1. Скротете ги трепките со стара четка од маскара и малку лак за коса

2. Прснете малку лак за коса на врвот од иглата, пред да го протнете конецот низ неа

3. Спречете го патентот на пантолоните да се лизга надолу со лак за коса

4. Зачувајте ги уметничките дела на вашите деца

5. Прснете од лакот на вашите завеси за да подолго ја одржите нивната свежина и да ги заштитите од прашина

6. За отстранување на дамките од мастило, нанесете од лакот врз нив, оставете да отстои неколку минути, а потоа ставете ја облеката во машина за алишта и исперете како вообичаено

7. Ако прснете лак на шнолите, тие поцврсто ќе ја задржат вашата коса, при нивното носење

8. Продолжете го животот на вашите обувки

9. Ослободете се од цврстите стуткани делови на вашиот фустан

10. Ефикасно исчистете ги влакната од милениците кои се насобрале на облеката, со помош на крпа, претходно навлажнета со лак за коса

11. Напрскајте ги хулахопките пред да ги облечете. Така ќе го спречите нивното кинење

12. За само неколку минути исушете го лакот на ноктите

13. Зацврстете ги деловите на вратата

14. Спречете вашите стапала да се лизгаат кон напред при носењето на обувки со висока потпетица

15. Направете ги цвеќињата подолготрајни

16. Нанесете лак на врвките, за да го спречите нивното заплеткување