Како што сме навикнати, повеќето од производите што ги консумираме, имаат тенденција да создаваат кисела средина во телото, со што ги забавуваат метаболичките процеси.

Ова е една од основните причини за појава на прекумерената телесна тежина, предвременото стареење и многу други непријатни болести. Единственото решение и спас е обновувањето и создавањето на кисело-алкалкен баланс и создавање на здрава хармонија во целиот организам.

Токму за оваа цел, ќе ви помогнат следните 15 високо алкални видови на храна:

1. Лимон

2. Цвекло

3. Краставици

4. Целер

5. Лук

6. Авокадо

7. Диња

8. Банана

9. Хељда

10. Шумско овошје

11. Брокула

12. Ананас

13. Грозје

14. Манго

mango fruit isolated on white background

15. Спанаќ