Некои стилисти сметаат дека на определена возраст, долгата коса може само да ги направи дамите да изгледаат постаро отколку што навистина се.

Од друга страна, покрај долгата, општо, неправилно изберената фризура исто така може да додаде повеќе години на вашиот изглед.

Според експертите, следните 15 фризури се сметаат за најдобри за дамите над 40 години, бидејќи го имаат потребниот чудесен подмладувачки ефект. Со истите, дамите секојдневно може да изгледаат свежо и елегантно, без да вложуваат многу труд во нега и обликување на косата: