15 мистериозни пронајдоци за кои луѓето поим немаат за што служат! Имате ли идеја вие?

Се чини дека откривањето на нови пронајдоци во современиот свет е невозможно, но не е точно. Постојат многу чудни работи околу нас и тешко е да се разбере за што служат. Во такви ситуации, Интернет корисниците можат да ни помогнат и да ни кажат за што служи одредена работа ако им покажете слика од истата.

Во продолжение ви ги откриваме 15-те најмистериозните пронајдоци кои луѓето ги нашле, а за кои поим немаат за што служат! Дали вие знаете?

1. „Ова нешто е го откривме во нашиот нов стан. Кога го извлекуваме од ѕидот, се покажува дека е прицврстено на кабел. Малиот дел од предната страна е всушнпст копче.“

Одговор: „Копче за итни случаи“.

2. „Што е ова нешто? Го најдов во замрзнат оброк. Острo е и тврдо, шилестo и кафеаво-обоенo.“

Одговор: „Изгледа може да е семе од мешункасто растение.“

3. „Го пронајдов меѓу работите на татко ми. Интересна кадифена кутија со црн предмет внатре.“

Одговор: „Тоа е џебен рачник … И стар. Ја запалувате прачката во средина. Тоа е парче јаглен, го затворате и го поставувате во вашиот џеб. Дувате на него за да го активирате.“

4. „2 приклучоци на овој штекер, не сум сигурен за што служи ниту еден од нив! Пронајден во главната спална соба во куќа изградена кон крајот на 70-тите години на минатиот век “

Одговор: „Стара ТВ-антена од типот со која би можеле далечински да ја ротирате за да добиете подобар прием “.

5. „Тешка маса што виси на преносни кабли“

Одговор: „Ова е уметничка инсталација на бразилски универзитет. Ова нешто би требало да биде метеор.“

6. „Што се овие влакнести парчиња во овој запечатен пакет?“

Одговор: „Тоа се влошки против замаглување на за водоотпорното куќиште на Go Pro камерите.“

7. „Пронајден во стар кожен куфер. Клештите се долги 12 см се отвараат кога црвениот врв се турка надолу.“

Одговор: „Стара фаталка за кисели краставички и маслинки.“

8. „Татко ми го најде ова денес со неговиот детектор за метали и нема поим што е тоа. Тоа е околу 5 см х 4 см. Што е ова нешто?“

Одговор: „Тоа е дел од нараквица или ремен. Би требало да има додатни делови, споени со линии на сите 4 агли.“

9. „Чудна цевка. Што е портокаловиот талог?“

Одговор: „Железни бактерии. Знам затоа што го имам овој проблем во мојот подрум. Не е забавно и не е убаво. Не е штетно, само одвратно на изглед.“

10. „Што е ова? Го најдов во продавница за стари работи, во одделот за кујни. Некој ми рече дека е за сирење.“

Одговор: „ Се нарекува фуерацанге и е дел што го држи шеќерниот конус што се користи за правење на фуерацангебовл, традиционален огнен германски пијалок.“

11. „Мојот пријател го пронајде ова нешто со белешка во шума. Се чини опасно, но никој не знае што е тоа или што вели белешката.“

Одговор: „Најверојатно станува збор за стар сок од сув бор, гори навистина добро, многу луѓе го користат за запалување на оган, но е токсичен во затворени области, па оттука и предупредувањето на белешката.“

12. „Го најдов ова при реновирањето. Некоја идеја што би можело да биде?”

Одговор: „Тоа е артилериска рунда, веројатно 155. Изгледа неисправно, што е добро. Не го чепкај.“

13. „Пристигна по пошта за мене. Мали стаклени цевки со 2 мали топчести лежишта во нив. Не е нешто што го порачав.“

Одговор: „Верувам дека тоа се тропалки што можете да ги ставите во мамки за риболов, за да прават бучава за да привлечат риби“.

14. „Ја пронајдов оваа работа на плажа. Цврсто е и мириса на алги, што е тоа?“

Одговор: „Кодиум Бурса е зелена морска алга со средна големина“.

15. „Работам во одделот за здравство и го најдов ова, без идеја за што служи.“

Одговор: „Се користат за да се усогласат плочите со заоблени или нерамни површини, за да може плочата да се изедначи со коската“.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *