Негата за коса е доволно сложена, а дополнително може да претставува проблем доколку станува збор за тенка коса.

Основиот проблем со тенката коса е тоа што е потребен огромен труд за да истата добро се обликува и притоа, таквата форма да се задржи.

Дамите кои имаат тенка коса веќе знаат дека да се направи волумен е невозможна мисија, па затоа потребно е да се обрати посебно внимание при самото стрижење.

Правилното стрижење, направено од вистински професионалец, ќе резултира со совршената фризура, за која подоцна нема да ви бидат потребни дополнителни козметички производи за да направите волумен.

Во продолжение следуваат 15 идеи на модерни фризури, кои лесно ќе ги обликувате во домашни услови, а притоа фризури поради кои ќе ја засакате вашата тенка коса.