Повеќето дами стравуваат да ја скратат својата коса, бидејќи цврсто веруваат дека потоа ќе немаат можност да направат елегантна фризура, но следните 15 примери го докажуваат токму спротивното!

Во продолжение следуваат 15 модерни фризури за жените со кратка коса, со кои ќе изгледате неверојатно за било која пригода, во било кое време, а кои притоа се многу лесни и едноставни за правење!

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15