Вештачката интелигенција и паметните уреди се дизајнирани да ни го олеснат животот на многу начини. Сепак, постојат одредени работи кои значително повеќе им се потребни на жените, отколку на мажите, а за таа цел некои дизајнери дојдоа до генијални решенија!

Во продолжение следуваат токму вакви извонредни дизајни кои на жените им овозможуваат 100% удобност и олеснето секојдневие, а концепти за кои дизајнерите добија милион пофалби:

1. Штит за лице кој овозможува неодамнешен хируршки зафат на лицето  или шминката да бидат заштитени од водата и производите за капење

2. Перница која ја спречува појавата на брчки

3. Наместо да го туркаат своето дете, оваа лулашка им овозможува на родителите и тие да се лулаат со истото

4. Цврсти рамни подлоги поставени на површините со решетки, наменти за дамите со високи потпетици

5. Преносен навлажнувач на воздух, кој може да го прикачите за шише вода

6. Држачи за деца, поставени во јапонските тоалети

7. Екран кој ја покажува кој тоалет е зафатен, а кој слободен, во прецизно време

8. Паста за заби, чија декларација објаснува секоја состојка за што е корисна

9. Продолжена рачка за жилетите за бричење, која им го олеснува процесот на остранување на влакна, на дамите кои имаат потешкотии со наведнувањето

10. Искривени закачалки кои спречуваат лизгање на одредени видови парчиња

11. Печати за веѓи кои на истите им даваат совршен изглед

12. Крпа која ефикасно ја апсорбира потта под градите и истеченото мајчино млеко

13. Држач за шишињата со лакови, кое ја одржува нивната стабилност и ги наведнува за подобро земање на боја со четката

14. Без лепило, магнетни вештачки трепки кои го спречуваат секое оштетување на вашите природни трепки и може да се употребат повеќе пати

15. Перница која овозможува поголема удобност за време на бременоста

Бонус: Кошничка за пазарување, со вграден калкулатор