Иако не постои таква храна што содржи нула калории, сепак постои листа на одредени видови во чие консумирање можеме слободно да уживаме, без грижа на совест дека вагата подоцна би покажала повеќе килограми. Еве кои се тие 14 видови на супер храна!

Полни со витамини и антиоксиданти, големото количество на вода и минималниот број на калории ги прави следните видови на храна совршени за консумирање во секое време.

1. Целер

2. Кељ

3. Боровинки

4. Краставици

5. Домати

6. Цитрони

7. Брокула

8. Диња

9. Карфиол

10. Капини

12. Зелена салата или марула

13. Портокали

14. Јагоди