Со неговиот шарм на „лошо момче“ и препознатливиот рокерски стил, славниот актер е вистински камелеон на филмската сцена, а во вистинскиот живот ги остава без здив своите милиони обожавателки.

Во продолжение ве водиме на едно ретро патување преку 14 стари фотографии кои докажуваат дека легендарниот Џони Деп е синоним за вистински заводник: