14 илустрации кои покажуваат колку навистина светот се променил

Се сеќавате ли на времето кога воздушниот сообраќај го користеле само богатите? Или кога децата беа возбудени да излезат да си играат надвор? Според истражувањето, децата на возраст од 12 до 15 години поминале околу 12,2 часа неделно играјќи видео игри во 2017 година. Добредојдовте во иднината! Сè уште сме на границата за тоа дали ова е напредно или штетно за нас. Дали денешното ново нормално ни помага или не не прави зависи од технологијата?

1. Изгледот на луѓето и нивните компјутери

2. Лекување на скршено срце

3. Брак

4. Повлекување пари

5. Кино

6. Телесно казнување во училиштата

7. Популација

8. Домови

9. Разговарање со пријатели

10. Како се играат децата

11. Технологија

12. Забава

13. Работа

14. Структура на семејство

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *