Следните фустани кои се сметаат за најскапите, биле носени од различни истакнати дами за различни пригоди. Нивната цена понекогаш била високо поставена поради значајноста на настанот, некогаш поради долгите часови потребни за изработка.

Во продолжение следуваат 13-те најскапи фустани на светот: Дали мислите дека овие дизајни заслужуваат да се најдат на оваа луксузна листа?

13. Кристијан Диор- 100.000 евра

12. Келвин Клајн- 150.000 евра

11. Армани- 250.000 евра

 10. Виктор Еделстајн- 360.000 евра

9. Александар Меквин- 380.000 евра

8. Империал Перл- 500.000 евра

7. Живанши- 900.000 евра

6. Данаша- 1.5 милиони евра

5. Невестински фустан во форма на паун- 1.7 милиони евра

4. Кристијан Диор- 2 милиони евра

3. Вилијам Травели- 5.6 милиони евра

2. Јуми Катсура- 8.5 милиони евра

1 Фајзали Абдула- 30 милиони евра