Патувањата се вистинска авантура и извонредно искуство, кои треба да бидат составен дел од животот на секој човек. Подготовките за истите бараат да знаеме многу практични трикови, но и самото патување треба да го направиме да биде што поудобно!

Кога станува збор за удобноста, покрај вистинскиот избор на чевли за долго пешачење, тука се и најудобните модели на фустани.

Лелеави, со префинети материјали,  а модерни и скроени за сечиј вкус- следните 13-те фустани се навистина едни од најомилените парчиња на секоја жена и нејзин прв избор за патување: