Шминката е дефинтивно најомиленото „оружје“ на речиси сите дами ширум светот, бидејќи може совршено да ги сокрие недостатоците и истовремено да го истакне лицето во најдобро светло. Но, покрај тоа, шминката дефинтивно може да одземе децении од лицето, а ова најдобро го докажуваат следните трансформации!