Земјината популација веќе надминува 7,5 милијарди луѓе, а до 2050 година, научниците предвидуваат дека ќе биде близу до 10 милијарди. Живееме во различни делови на светот: некои од нас никогаш не виделе снег, додека други поминуваат половина година без да видат сончеви зраци. Секој има свои проблеми и тешкотии, но постојат работи кои влијаат речиси на сите – односи со деца и родители, со сопружници и, за крај, со самите себе.

Криза во бракот

Депресија

Развод

Осамена старост

Растење

Достапна околина

Загадување

Вода

Посвојување

Општествено мислење

Социјален живот

Иднина

Скриена депресија