Постои одреден стереотип дека долга коса би требало да носат само помладите девојки, а кратката коса да биде наменета само за повозрасните дами. Но, всушност погрешниот избор на кратка фризура може да додаде уште 5 години на вашето лице.

Според модерните експерти, еве кои 12 извонредни фризури со различна должина се најидеални за златните дами над 40 години, кои значително ќе го подмладат нивниот изглед: