Уметност е да се биде сопруг и различни мажи на различен начин на исполнуваат оваа нивна улога: Некои учат како да се пазарува, други ги сушат садовите со фен, некои ги мешаат сунѓерчињата за пудра со колачиња и листата продолжува.

1. “Моја сопруга рече дека невозможно е сите садови да се сместат. Предизвикот е прифатен!”

2. “Мислев дека сопругот земал нешто опасно во куферот на нашиот одмор. Всушност тоа била неговата козметика.”

3. “Сопругот денес купил балони за роденденот на нашиот син. Нашиот син полни 8 години.”

4. “Му побрав да ми купи шноли пред да се врати дома. Еве што добив. Нема простор за поплаки овде!”

5. “Изгубените клучеви на мојот сопруг се пронајдени, точно таму каде што ги оставил!”

6. “Сопругот ме праша како сакам да ја исече пицата, на тријаголници или на коцки, но јас му реков на кругови и еве што добив…”

7. “Сопругата ми рече да ги исушам садовите!”

8. “Вечерва сопругот гризна едно од моите сунѓерчиња за шминка, мислејќи дека е слатко, откако убаво му реков дека не е. Но, тој не ми веруваше”

9. “Сопругата ми рече да купам Ајакс, што да правам?”

10. Кога вашиот сопруг не е сигурен дали неговите чорапи приѓаат на црните или бели алишта, па ги остава на средина од подот.

11. “Еве како мојот сопруг обожава да ги остава работите во фрижидер!”

12. “Секое утро, нашиот кревет изгледа вака!”