Повеќето предмети кои ги имаме во домот, речиси секогаш може да бидат употребени и за бројни други намени, покрај нивната оригинална.

За денес, во продолжение ви откриваме на кои други 12 извонредни начини може да ги искористите калапите за лед, покрај нивната оригинална намена:

1. Калапи за равиоли

2. Калапи за мали десерти

3. Алкохолно желе

4. Коцки за супа

5. Шумливи купки

6. Уникатни свеќи

7. Организатор на накит

8. Палета за бои

9. Играчки за деца

10. Саксии за расад

11. Замрзнато овошје

12. Зачинети коцки со билки и маслиново масло