Во чест на мајките, една фотографка создаде емотивен проект. На еден креативен начин, таа ја покажа нераскинливата врска меѓу децата и мајките се борат со најтешката болест.

И самата фотографката Гидра боледувала од рак, но успешно се изборила со канцерогената болест.

„Ако можам да кажам така, барем среќна сум што ракот кај мене беше рано откриен. Од таа страшна болест ги изгубив моите баба и тетка.“- вели Гидра.

Затоа сега истата ги овековечува моментите меѓу децата и мајките- жртви на болеста. Емотивни, испреплетени со многу измешани чувства, резултатите се неверојатни.

1. Викторија, рак на дојката

2. Лорен, рак на тироидната жлезда

3. Гидра, преживеала рак на дојката

4. Ашли, рак на дебелото црево во трета фаза

5. Лорен, рак на тироидната жлезда

6. Мелани, рак на дојката во втора фаза

7. Ашли, рак на дебелото црево во трета фаза

8. Сара, рак на дојката во втора фаза

9. Викторија, рак на дојката во четврта фаза

11. Сара, рак на дојката во втора фаза

12. Мелани, рак на дојката во втора фаза