Додека психолозите веруваат дека довербата треба да биде основата на силна и зрела врска, некои луѓе сè уште може да се сомневаат во партнерот дека е неверен поради негативно искуство од минатото или сопствената несигурност.

Идејата дека партнерот е со друга личност може навистина да биде излудувачка, па понекогаш е подобро да земете длабок здив и да процените дали навистина има нешто за што треба да се грижите.

Денес ви откриваме 10 знаци според кое може да ја процените верноста на на вашиот партнер и дали тој е целосно посветен на вашата врска. Како бонус, на крајот од статијата, ќе откриете како начин на кој се држите за раце може да открие исто така многу за вашиот романтичен однос.

1. Партнерот е со искрен со вас за сè

Во зрела врска, партнерите треба да бидат во можност да ги споделат сите свои проблеми едни со други, а не само убавите работи. Доколку забележите дека вашиот партнер дури избегнува да кажува бели лаги, тоа може да биде знак дека тие се лојални кон вас и ве гледаат како личност во која можат целосно да се доверат.

Ова може да биде неговиот начин на покажување на почит и доверба, бидејќи знае дека нема да му судите. Вашиот партнер верува дека вашата врската е доволно силна за да најдете заедничко решение за секој проблем.

2. Ја покажува својата посветеност кон врската

Сите врски имаат свои подеми и падови, но вашиот партнер не треба да исчезнува и да се оддалечува од вас при првиот проблем. Ако вашиот партнер е секогаш подготвен да разговара и не ве игнорира кога работите стануваат покомплицирани, тоа е знак дека тој е посветен на оваа врска и има очи само за вас. Бидете сигурни дека ќе даде сè од себе за вашата врска успее.

3. Нeговите чувства се постојани

Доколку нешто не е во ред, вашата интуиција веднаш ќе ви каже. Ако чувствата на вашиот партнер не се менуваат и остануваат исти во текот на целото време, без да зависат од промените во расположението, тогаш бидете сигурни дека вашата врска е цврста. Вашиот партнер знае што сака во својата иднина и тоа сте вие, така што нема простор за сомневање.

4. Вложува големи напори за врската да функционира

На почетокот на врската, партнерите обично се подготвени да комуницираат повеќе едни со други за да ја направат врската успешна. Меѓутоа, ако сте биле заедно некое време и овој ентузијазам не исчезнал, тоа е знак дека вашиот партнер ве гледа како личност со која може да ја замисли неговата иднина.

5. Реален е и емотивно отворен со вас

Многу луѓе се чувствуваат несигурни во врската штом се отворат кон друга личност. Ако вашиот партнер ги споделува вашите грижи и несигурности со вас, тоа е знак дека тие сакаат да останат емотивно поврзани и едвај чекаат да ве вклучат во целиот нивен живот.

Ако вашиот партнер е емоционално недостапен, подобро е да разговарате за да не постои дистанца меѓу вас двајца и обидете се да ја дознаете причината за ваквото однесување.

6. Не се плаши на физички начин да ја искаже неговата љубов

Доколку забележите дека вашиот партнер ја користи секоја можност да ја покаже својата љубов на физички начин, најверојатно сте на вистинскиот пат. Покажувањето физичка нежност го поттикнува градењето на интимност и создавањето силна емотивна врска помеѓу партнерите. На овој начин вашиот партнер ја изразува неговата нежност и желба да се грижи за вас.

7. Не е љубоморен

Чувството на љубомора честопати произлегува од несигурноста, не само во себе, туку и несигурноста за врската. Вашиот партнер може да ги проектира сопствените мисли и желби врз вас и да се сомнева во вашите чувства.

Здравата врска треба да се гради врз доверба и доколку вашиот партнер не постапува љубоморно, тоа е знак дека истиот се чувствува сигурен и задоволен од начинот на кој се одвиваат работите меѓу вас.

8, Ве вклучува во сите сфери од неговиот живот

Иако е природно да имате живот надвор од врската, личноста која е навистина посветена ќе сака да го сподели поголемиот дел од своето искуство со вас. Не значи дека и двајцата не можете да имате својн социјален живот, но ако вашиот партнер ве гледа како приоритет, тие ќе бидат подготвени да ве вклучат во нивниот живот колку што е можно повеќе.

Тоа може да биде нивниот начин да ве запознаат подобро и да покажат дека тие се отворена книга и нема што да кријат од вас.

9. Го цени вашето мислење и желби

Големите гестови се ласкави, но најмалите работи кои се најважни. Ако вашиот партнер секогаш го зема во предвид вашето мислење и е подготвен да се промени и да расте за да ве направи посреќни и поудобни во врската, тоа е знак дека многу им значите.

Промената во начинот на однесување може да биде предизвик и ако вашиот партнер е подготвен да ја исполни целта, тоа е нешто што треба да го цените, бидејќи на овој начин ја докажува неговата љубов кон вас.

10. Секогаш сте му во мислите

Вашиот партнер можеби нема да може да биде со вас секој ден, но дури и ако има најзафатен ден на работа, ќе пронајде слободна минута за да ви каже дека размислува за вас. Едноставна кратка порака или симпатичен емотикон докажува дека вие сте секогаш во неговиот ум и нема ниту една личност со која повеќе би сакал да зборува

Бонус: Што открива за вашата врска, начинот на кој се држите за раце со вашиот партнер

Психолозите веруваат дека говорот на телото открива многу за нашите вистински намери, па дури и едноставниот гест како држењето раце може да ги покаже вистинските чувства на вашиот партнер за вас.

Вие лабаво ги испреплетувате прстите: Тоа е убав и нежен гест што покажува, не само љубов, туку независност на секој партнер и сигнализира на другите луѓе дека сте заедно.

Вашиот партнер ја  завиткува неговата рака над твојата: Додека овој гест може да биде знак на силна желба да се заштити саканата, тој исто така може да ја открие контролирачката и зависна природата на врската. Подобро е да обратите внимание на однесувањето на вашиот партнер за да забележите какви било вознемирувачки знаци.

Ги испреплетувате сите прстите: Вклучувањето на сите прсти додека се држите за раце често се толкува како знак на привлечност и силна потреба да бидете со саканата, но без да бидете премногу нападни или да покажете доминација.