Шармантната Италијанка е без сомнеж една од најубавите жени на светот, а нејзиниот едноставен моден стил секогаш ги воодушевува модните критичари. Токму така, таа е секогаш едноставна, но толку елегантна. Не носи премногу накит, ниту пак провокативни парчиња.

Нејзиниот моден стил најмногу се одликува со црни елегантни фустани, за кои најчесто вели дека се одлична алтернатива наместо вежбањето, со кои совршено ги истакнува нејзините облини.

Во продолжение погледнете ги 10-те фустани кои според светските модни експерит, никој подобро не знае да ги носи самата Моника: