Природата е навистина полна со изненадувања. Само кога ќе помислиме дека сме виделе сè, некое ново, бизарно суштество се појавува и докажува дека во природата дури и невозможното и незамисливото може да биде неверојатна реалност.

Денес ви откриваме кои 10 видови на животни се сметаат за најуникатни, за кои понекогаш е тешко да се поверува дека навистина постојат!

1. Мангалица свиња

2. Ринофитекус или златен мајмун

3. Императорски тамарин

4. Патагониска мара

6. Маркор коза

7. Ракун-куче

8. Птици со сини нозе

9. Малезиски колуго

10. Венецуелски молец

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2020/07/BeFunky-her.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2020/07/BeFunky-her-400x214.jpgНане.мкМиленичињаПриродата е навистина полна со изненадувања. Само кога ќе помислиме дека сме виделе сè, некое ново, бизарно суштество се појавува и докажува дека во природата дури и невозможното и незамисливото може да биде неверојатна реалност. Денес ви откриваме кои 10 видови на животни се сметаат за најуникатни, за кои понекогаш...Секој ден нешто свежо