На 20-ти Септември, 1934-та година, во Рим, Италија, се роди Софија Вилани Скиколон. Со нејзините неверојатни облини, ѕвезден поглед и полни усни, оваа амбициозна и мистериозна дама, набрзо светот ја запозна како единствената Софија Лорен!

Таа се смета за една од најголемите икони во американската и италијанската филмска индустрија, а во нејзина чест, во продолжение погледнете ги 10 стари фотографии кои докажуваат зошто оваа ѕвезда е едноставно незаменлива!