Едно истражување покажало дека жените се многу повеќе пребирливи во однос на висината на нивниот партнер, отколку мажите. За повеќето дамите, колку е повисок мажот, толку е попривлечен. Но, кога станува збор за вистинска љубов, ова е сосема неважно.

Токму дека годините, како и висината се само обична бројка, докажуваат следните 10 лавни парови кои ги рушат стреотипите дека високите жени не може да бидат со ниски мажи:

1. Џо Џонас (170 цм) и Софи Тарнер (175 цм)

2. Даниел Редклиф (165 цм) и Ерин Дрејк (170 цм)

3. Кевин Харт (162 цм) и Еника Харт (170 цм)

4. Џејмс Конран (172 цм) и Коко Роша (177 цм)

5. Том Круз (172 цм) и Кејти Холмс (175 цм)

6. Мајкл Џеј Фокс (162 цм) и Трејси Полан (167 цм)

7. Кит Урбан (177 цм) и Никол Кидман (180 цм)

8. Бенџи Мејден (165 цм) и Камерон Дијаз (175 цм)

9. Дени Девито (142 цм) и Реа Перлман (144 цм)

10. Шон Пен (172 цм) и Шарлиз Терон (176 цм)

Бонус: Питер Динклеџ (132 цм) и Ерика Шмит (167 цм)