Забавен факт: Во Европа луѓето трошат околу 565 милиони долари годишно на такси за вишок багаж. И повеќето од овие патници не користат ниту околу 1/3 од работите што ги носат со нив. Сосема е разбирливо зошто луѓето откриваат нови начини да заштедат простор во нивниот куфер.

1. Користете празни шишиња за пилули

2. Ставете го накитот во мали садови

3. Пакувајте го секој чевел посебно

4. Земете ја само потребната количина на паста со вас

5. Течностите замотајте ги со селотејп

6. Или пак во кеса или фолија

7. Ставете облека во вашите чевли, а нив замотајте ги во капа за туширање

8. Шишенцата со парфем ставете ги во чорапите

9. Земете повеќе стегачи (тие можат да послужат за разни нешта)

10. Ставете резерви на пари во одредени предмети