Возраста не е пречка за убавината на една жена. Сосема спротивно, жената со текот на годините станува уште посамоуверена, поелегантна и поженствена. Единственото нешто кое може да ја направи да изгледа постаро е несоодветниот стил.

Поконкретно, несоодветната облека и лошиот избор на модни додатоци може да нè напрви да изгледаме многу постаро отколку што навистина сме. Дури и жена на 25 години со лош стил може да изгледа значително постаро.

Во продолжение следуваат кои се 10-те клучни работи кои уште денес треба да ги исфрлиме од нашиот плакар, бидејќи ни додаваат 10 години плус на нашиот изглед:

1. Несоодветни рамки за очила

2. Плетени шапки

3. Облека која ви е мала

4. Стара износена облека која пред неколку години била во мода

5. Обувки и чанта во иста боја и иста текстура

6. Облека со шари и тонови за повозрасни дами

7. Накит од еден комплет

8. Комбинација од многу шарени нијанси и текстури

9. Облека во земјени тонови

10. Бисерна огрлица