Доколу користите алуминиумска фолија само кога треба да ја одржите храната свежа или да ја поправите косата, тогаш не го употребувате нејзиниот целосен потенцијал.

Нејзината цврста и еластична текстура, ја прави корисна во многу секојдневни ситуации за кои никогаш не би помислиле.

Денес ви откриваме 10 неверојатни трикови за алуминиумска фолија што можат да ве изненадат.

1. Завиткајте ги стапалата во алуминиумска фолија за да се ослободите од болките и непријатните грчеви

Нејзините хемиски елементи помагаат во регулирањето на енергијата и забрзувањето на вашето тело

2. Направете привремена замена со фолијата, доколку ја изгубите вратата за гориво на автомобилот

3. Цврст остаток од фолијата може лесно да го претворите во практична чинија

4. Употребете ја за чистење на ‘рѓосан хром

5. Зголемете ја брзината на вашето Wi-fi

6. Затоплете ја вашата куќа ставајќи фолија зад вашиот радијатор

7. Со алуминиумска фолија, одржете ја топлината на вашето кафе

8. Направете сад за храна, поставете го така над зовриена вода и покријте. Лесен начин за приготвување на ручекот на пареа

9. „Кога не сакате да купите помала тава само за еден рецепт“

10. Заштитете ја работната површина непријатните маснотии од сланина кои знаат да се распрснат во воздухот