Луѓето често ги споделуваат своите успешни приказни на социјалните мрежи и со тоа ни покажуваат како моќта на убавата вест да го стопли и најстуденото срце. Без разлика дали станува збор за победена болест, своја прва купена куќа или победени несигурности, секогаш вреди да се избориме за подобар живот! 

Во продолжение споделуваме 10 срцезатоплувачки приказни споделени на Интернет:

1. „Лекарите не беа сигурни дека тој некогаш ќе чекори, ќе зборува или ќе преживее. Дипломира, шета, создава музика и живее среќен живот! “

2. „Гледањето стари фотографии од себе никогаш не престанува да ме воодушевува… Поминав долг пат. Никогаш не се откажувајте!!”

3. „Без оглед на тоа што животот што ни го дал, ние секогаш сме наоѓале причина да сме среќни. Горд сум што конечно може да те наречам моја сопруга“

4. „Пред 12 години бев бездомничка. Денес сум сопственичка на куќа

5. „По насилна врска, без дом и без работа, сè што имав беше моето 2-годишно дете. Сега го закачив ова на елката и ми значи премногу!“

Натписот на украсот вели: „Првиот Божиќ во нашата нова куќа. Мама и Адријана“

6. „По неколку спонтани абортуси, шансите беа исклучително мали. Сепак успеавме и плачам од среќа!“

7. „Предавам во градинка и секогаш зборувам за мојата мачка Теди, денес еден од моите ученици ми нацрта слика од него. Ти благодарам!”

8. „Работам во Амазон со скратено работно време. Синоќа излезе една жена и рече: „Чекај имам нешто за тебе! Направив колачиња со ликот на Јода.“

9. „Денес е денот кога оваа мала дама стана моја ќерка. Среќен ден на посвојување!!!“

10. „Имав депресија по операцијата. Мојот сопруг ми ги избричи нозете и тоа ме мотивираше да излезам од своите пижами после долго време. Многу го сакам.”