Со доаѓањето на деца, настанува вистински пресврт во животот на секој родител, особено во моментот кога ќе сфатите колку е фантастичен светот на детето со сите нивни фантазии и безусловна љубов за која зборуваат сите.

Сепак, и покрај сета радост што ја чувствуваме и колку и прекрасно да нè прават нашите мали да се чувствуваме кога ќе се појават, тие целосно ја менуваат нашата рутина.

За таа цел, денес решивме да ви претставиме неколку илустриации кои совршено го отсликуваат секојдневието на родителите, а кои воедно веруваме сами ќе се пронајдат во комичните ситуации:

10. Треба да се „скриете“ во бањата за да имате малку приватност

9. Желбата да имате друго дете не е толку силна како порано

8. Постојано се прашувате дали да ја измиете косата доцна во ноќта или рано наутро пред децата да се разбудат

7. Се убедувате самите себе дека само ќе купите пелени

(Секогаш земете и количка затоа што, да бидеме реални, никогаш нема да купите само еден единствен производ.)

6. Поголемиот дел од времето, треба да го чистите нередот што го направиле децата

(Но, бидејќи ние не сме роботи, деновите за одмор ни даваат надеж за подобар живот.)

5. И, ако порано правевте неверојатни селфи-фотографии во базенот, да речеме … сега тие се малку поразлични

4. Познатите личности објавуваат убави слики додека спијат заедно со своите деца

(Но, не сите деца се толку мирни при заедничкото спиење.)

3. Многу луѓе веруваат дека кога станувате мајка, го губите вашиот идентитет

2. Исто така, вашето малечко може да има повеќе енергија од вас

1. И има некои што измислуваат поинакви начини за да го чуваат своето бебе безбедно

Предупредување: Ова е многу опасно и не ја препорачуваме или промовираме оваа идеја.

Секој наоѓа свои начини да се прилагоди на својата нова рутина. Тоа се вика живот и сето тоа е дел истиот. Не е лесно да се балансираат слободното време, работа и љубовта, со потребното внимание што му треба на бебето.

Но, не грижите се, ќе научите малку по малку и на крајот ќе го постигнете совршниот баланс.
Треба секогаш да обрнете внимание и никогаш да не го оставате вашето дете само.